top of page
  • Skribentens bildordningskreatoren

Höst - dags att skapa harmoni och lugnare vardagar


Nu är hösten här på riktigt, kanske har du hunnit varva ner och gått igenom i tankarna vad du vill ändra på i ditt liv. En större förändring kan även vara att omvandla kaoset som råder hemma till ordning och reda.

 

Jag ser hösten som ett utmärkt tillfälle till en nystart – läs vidare för mina tips för mer harmoni samt lugnare och stressfria vardagar!

 

Ditt hem ska kännas som ett ställe där du kan både återhämta dig och finna lugn och ro efter en hektisk dag på jobbet. Ett harmoniskt och organiserat hem bidrar till ditt välmående i en större utsträckning än du tror. För visst är det enklare att varva ner efter jobbet när du tittar omkring och ser ett välorganiserat vardagsrum istället för allt stök? 


 

Nä, nu ska det bli slut på dessa irritationsmoment, har du lovat dig själv under sommarledigheten. Det har dock hunnit gå några veckor sen dess, och du har fortfarande inte tagit tag i det. Vart har orken tagit vägen? Du var ju så bestämd när du satt i den där solstolen.

 

Jag förstår dig! Det är väldigt lätt att halka tillbaka till rutinerna.


Förändring är också något som går emot vår genetik. Samtidigt är det något vi kan må väldigt bra av på sikt. Att organisera ditt hem kan vara mer än bara en uppgift: det kan vara en möjlighet till personlig utveckling.


 

Mitt tips är att först börja med att rensa ut det du inte längre behöver. På det sättet kommer det bli enklare att skapa ordning. Du sparar både energi och pengar: det blir enklare att organisera färre prylar.


 

Om det känns alldeles för överväldigande att ta tag i det hela, så har jag några tips till dig:1) Börja med ETT rum. Vilket av rummen får dig mest på dåligt humör när du går in? Gå igenom alla rum i hemmet. Skriv en lista. Sätt en prioriteringsordning. 


 

2) Känns det fortfarande för stort att ta tag i hela rummet, börja istället med ett skåp, en hylla eller en låda. När du väl är klar med uppgiften och ser resultatet, kommer det kännas mycket enklare att fortsätta med resten av rummet. Ta en sak i taget och när du är klar, tar du nästa skåp / hylla / låda.


 

3) När hela rummet är klart, fira det på ditt eget sätt. Kanske med en tårtbit på ditt favoritkonditori eller fika på stan? Eller varför inte en finmiddag ute? Oavsett vad du gör, var stolt över dig själv! Som sagt är organisering av sitt eget hem även en möjlighet till personlig utveckling. Du är på rätt väg!


Visst blev du lite pepp på tanken av ett mer organiserat och prylbantat hem? Du kommer att må så bra efter att du har gjort det, jag lovar! Så mycket mer energi kommer du också få när du inte längre behöver bli irriterad över att du inte hittar det du söker! Den energin kommer du också att behöva snart när dagarna blir kortare och vi sakta går mot vintern.Tar det fortfarande emot att börja? Boka in en kostnadsfri konsultation med mig så gör vi det antingen ihop eller så gör jag större delen själv och rådfrågar bara dig där det behövs, vilket du tycker känns bäst.

45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page