top of page
  • Skribentens bildordningskreatoren

Livsövergångar och flytt - jag har äntligen hittat min nisch

Det börjar närma sig snart ett år sedan jag startade Ordningskreatören.


De finns ju så mycket som är roligt när det kommer till "ordning och reda" och som skulle kunna passat under Ordningskreatörens paraply. Därför började jag brett och kände mig fram på vad jag ville göra om jag skulle smalna av det.


För att smalna av det och att hitta min "nisch" blev rätt tydligt att det var en bra sak att göra, framför allt för att nå ut i bruset.


Nu har jag i alla fall hittar den, min nisch, min grej, mitt fokus. LIVSÖVERGÅNGAR OCH FLYTT.


Så vad menar jag då med livsövergångar?


Jo, så här: det finns ju ett antal tillfällen i livet när det händer stora saker som gör att du går in i en ny fas i livet. I dessa är det inte ovanligt att man kan känna sig överväldigad över allt praktiskt som behöver fixas i samband med detta.


Tänk dig tex att ni fått tillökning i familjen. Underbart, men definitivt en omställning av livet. Eller att någon i familjen tvärtom, går bort. Det är inte heller särskilt ovanligt att vi skiljer oss, förra året ägde faktiskt 21 431 skilsmässor rum i Sverige.


Det finns flera sånna tillfällen i livet. Och en gemensam nämnare vid många livsövergångar är att man dessutom antingen behöver tänka om i det hem man redan har eller att det innebär en flytt.


Ibland till nåt större, ibland till nåt mindre, ibland till ett ålderdomshem osv.


Som att man inte har fullt upp med allt annat som händer i livet just nu? Det är väl inte det minsta konstigt att det är skönare att nån annan roddar med det praktiska både inför och efter flytten.


Det tycker inte jag i alla fall! Håller du med?


152 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page