top of page
 • Skribentens bildordningskreatoren

Tips inför flytt

I veckan var jag med i Strukturpodden och pratade om lite olika tips inför flytt. Självklart kommer tipsen även här. Håll till godo!


 1. Rensa innan flytt för att slippa flytta med saker som du inte vill ha kvar. I ditt nya liv eller nya hem kan det vara andra saker du vill ha med dig och du utvecklas hela tiden. Det kan innebära att du inte behöver samma saker som tidigare. Det är helt okej att rensa bort det som bara ger dig dåligt samvete.

 2. Räkna en flyttkartong per kvadratmeter. Man har mycket mer grejer än man tror.

 3. Ta hjälp t.ex. av en ordningskonsult, vänner, flyttfirma.

 4. Packa lika med lika men inte för tungt. Det blir ett ytterligare tillfälle att se om du har alldeles för många av någonting men också lättare när du packar upp att allt ska till samma ställe.

 5. Använd filtar, handdukar, kuddar, kläder m.m. som packmaterial om du tycker att det känns okej. Fyll ut de tunga lådorna med lättare och skydda ömtåliga saker med mjuka saker.

 6. En eller ett par lådor med det absolut nödvändigaste. Packa det du behöver det första dygnet i väl märkta lådor. Det du behöver för att äta, gå på toa, borsta tänder och äta frukost. Räkna med att du kommer att vara trött.

 7. Skriv åtminstone vilket rum lådan ska till. Bonus: Vad lådan innehåller. Du kan också skriva en siffra på lådan och ha en separat förteckning. Det beror på vad du vill lägga energin på och hur mycket du har att flytta.

 8. Lämna tidsutrymme för att känna in sig innan du ställer upp allting men vänta inte för länge med att packa upp.

 9. Ha en inflyttningsfest för att ha en deadline när det ska vara klart. Det går också att ha en plan för att komma framåt, t.ex. att packa upp en låda i veckan.

 10. Kolla med grannarna så att inte fler ska flytta samma dag och konkurrera om hissen.

 11. Fixa förvaringen först. Ordna hyllor m.m. först så att du har någonstans att ställa det du packar upp.

 12. Ge varje sak någonstans att bo.

 13. Det blir alltid värre innan det blir bättre. Det kommer att vara fullt med grejer här och var först innan man har fått allt på plats. Det gäller både när man rensar och när man packar upp.

 14. Ha kvar kläderna på galgarna. Sätt i en sopsäck, surra ihop och häng upp på det nya stället.

 15. Tejpa ihop sladdar och kablar så att det inte blir så trassligt.

 16. Tejpa ihop lösa hyllplan.

 17. Tejpa fast en påse med småskruvar på hyllan/möbeln/prylen den hör till.


Vill du lyssna på avsnittet hittar du det bland annat här: https://strukturpodden.se/podcast/flytt-med-anna-lundberg/180 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page