top of page
  • Skribentens bildordningskreatoren

Min resa till att bli organisatör/ordningskonsult

Uppdaterat: 2 maj 2023

Handen på hjärtat, så finns det faktiskt en målgrupp som jag blir lite extra glad om jag får lov att hjälpa, personer med funktionsnedsättning. Jag har långt innan jag kom fram till att det var ordningskonsult jag skulle starta upp som vetat att jag ville ha mitt eget företag längre fram och att jag gärna skulle vilja göra nåt för just personer med funktionsnedsättning. Största anledningen är att jag haft turen att få växa upp tillsammans med en rullstolsburen tjej som gett mig ett annat perspektiv på livet än vad jag troligtvis skulle haft annars.


Det andra spåret jag också varit inne och nosat på var om jag skulle starta upp som är barnrumsdesigner. Så låt mig säga såhär, om du skulle vilja gå bananas och förvandla ett barnrum i något kul tema så är jag mer än gärna del av den förvandlingen.

Det var redan när jag läste på Chalmers (Teknisk Design) som jag insåg att jag ville ha ett eget företag men det är alltså först efter 10 år på Volvo Cars som jag nu listat ut inom vilken bransch det skulle bli. Att det skulle ta sån tid att lista ut att jag såklart skulle ägna mig åt något som jag alltid intresserat mig för.


Redan när jag var barn gillade jag att göra om i mitt rum, jag höll ständigt på att möblera om och hittade egna lösningar. Tack pappa, som otaliga gånger tapetserat om och hjälpt mig fixa både det ena och det andra, och fortfarande gör! Och jag minns tydligt att jag avundades hon som kom in sist i ”göra om hemma” programmen som gick på TV på den tiden, hon (för det var alltid en hon) som hade visionerna och som kom med nya inredningen och gjorde det så där riktigt härligt för familjen som snart skulle flytta tillbaka in i sitt nya fräschare hem. På nåt konstigt sätt slog det mig nog ändå inte att jag skulle kunna göra just det.
Det var mindre än ett år sedan som jag trillade in på Saga Lindbergs hemsida och jag insåg att det faktiskt finns folk som jobbar med att skapa ordning och reda, och en ny värld öppnade sig. Vilken grej, jobba med nåt som är som balsam för själen! Jag älskar ju ordning och reda! På sätt och vis var det ju det jag gjorde som projektledare på Volvo Cars men att få jobba med det på det här sättet där man med en gång kan se skillnaden det gör, det är något helt annat det!


Som projektledare gillade jag att organisera också. Har inte under mina 10 år sett nån annan med bättre ordning bland mail, mappar på datorn eller med mer visuella tidsplaner. Jag brukade oftast skriva ut tidsplaner för mina kundresearchprojekt, sätta upp, färgkoda och bocka av allt eftersom, för att få en bra överblick och kunna följa resans gång med full koll.


Nu är jag i alla fall äntligen här, jobbar med lite allt möjligt inom ordning och reda och kan se resultaten av det med en gång, hurra! Jag tycker personligen att jag bakat ihop det bästa av allt jag är bra på i en perfekt blandning. Förutom att organisera hem och arbetsplatser har jag också snikit in tjänsten där jag hjälper dig att organisera event, så är det något av alla dessa du tror skulle passa för dig eller någon annan du känner får du mer än gärna höra av dig!


712 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page